Animalista convencido

Diario de un animalista convencido, defensor de los derechos de los animales y para su desgracia declarado "Persona non grata en la Ilustre Villa de Tordesillas"

Feixisme lingüístic?

ea6adk | 08 Maig, 2006 09:59

L'obligatorietat de saber utilitzar el català correctament imposada pel Consistori de Buger (Mallorca) al concessionari de la piscina municipal, és denominat feixisme lingüístic per un rotatiu de les illes.

Llavors per la mateixa regla de tres la meva empresa és feixista perquè m'obliga a utilitzar correctament l'anglès i aquest idioma si és estranger a Mallorca no així el Català. Però la paraula català o les seves inicials ".cat" provoquen “un sin vivir” a alguns nostàlgics no se sap molt bé que.

Comentaris

Re: Feixisme lingüístic?

el de sempre | 08/05/2006, 10:38

idem feixista és l'obligatorietat de parlar el castellà al que em vengui el ticket de la piscina perquè no m'entén....

Es obligatorioel conocimiento del castellano

biel | 08/05/2006, 10:54

de fet a l'exercit estas OBLIGAT a fer-ho tot en castellà, i no és feixisme? Així com també és obligatori estar a espanya i saber castellà ja que ho idu la constitució però la nostra llengua al ser inferior no és obligatoria.

Mesclar ous amb cargols

Toni | 08/05/2006, 10:57

Me pareix que estàs mesclant ous amb cargols. No pots comparar l'empresa privada amb la pública. Un empresari, amb els seus doblers, pot fer el que vulgui sense donar explicacions a ningú: pot donar el càrrec de director general a un fill seu encara que sigui un incompetent o bé exigir als seus treballadors que sàpiguen anglès o senegalès. Les institucions públiques, en camvi, han de dónar les mateixes oportunitats a tothom. Per tant, des del moment que el castellà és un dels dos idiomes oficials d'aquesta Comunitat, no me pareix correcte excloure qualcú perquè no sap català. Altra cosa és que, en igüaltat de condicions, se doni un càrrec (o concessió, en aquest cas) al qui coneix les dues llengües. Ara bé, excloure, d'entrada, el qui no sap català (o castellà) no me pareix just.

ous, sense caragols

jo mateixa... | 08/05/2006, 11:55

l'oficialitat d'una llengua implica el dret i el deure de coneixèr-la?, jo crec que sí, tots els espanyols tenim el dret i el deure de conèixer el castellà....si el català és oficial a les Balears...... i sí...potser és discriminació positiva, però és que si jo necessito alguna cosa d'aquesta piscina, vull poder parlar la meva llengua, oficial a la meva terra......

De drets i deures

Jaume | 08/05/2006, 13:08

Toni, uses un argument semblant al dels jutges espanyols que es neguen a aprendre català. Però si el català és llengua pròpia, oficial i qualsevol persona té el dret d'usar-la sempre -i sempre vol dir sempre-, això obliga a qualsevol altra persona a conèixer-lo. Si top amb una persona que no m'entén -i no és una, en són milers i milers, fins i tot en llocs pagats amb els nostres diners-, m'està trepitjant el dret d'usar el català. Així de simple. Si el coneixement no és un deure, el dret d'ús és negat, com passa cada dia a Mallorca. Una altra cosa: els qui rebutgen el deure de conèixer -passant per davant del dret d'usar-, defensen, automàticament, el dret d'ignorar. Però, quin dret és aquest????
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb