Animalista convencido

Diario de un animalista convencido, defensor de los derechos de los animales y para su desgracia declarado "Persona non grata en la Ilustre Villa de Tordesillas"

La Patrona de Pollença

ea6adk | 03 Agost, 2006 09:11

Ahir i gràcies a IB3, Pollença va mostrar a Balears el que de debò són les festes de la Patrona, res de "festa de la cervesa" com desgraciadament es venia denominant la nit de la auborada.

Les festes de la Patrona han estat normalment molt maltractades pels mitjans de comunicació escrits, amb comentaris despectius sempre fent al•lusió al "mesclat" i les borratxeres que allí tenien lloc. però ahir tota Balears va poder veure que no és així, si únicament ens referim al simulacre de moros i cristians, la festa comença 20 dies abans amb les eleccions democràtiques dels principals personatges del simulacre, Unes festes que tot el poble sense excepció participa, llevat de els lesionats que com jo el passat any es va haver de conformar amb fotografiar l'esdeveniment.

En resum unes festes que injustament han viscut a l'ombra de Sant Joan de Ciutadella, que potser no són tan conegudes com les menorquines, però no menys intenses.

Molt d’anys a tots i Visca Pollença

Les fotografies són del passat any.

Comentaris

PP3

tomeu | 03/08/2006, 09:54

A mi com a pollenci em va agradar que es fes un reportage de les nostres festes, però em va semblar excessiu fer-ho en pla reality Show i que a més les cameres es trobasen a llocs poc adequats i destormant a la gent que participa del combat

Estem d'acord

Animalista Convencido | 03/08/2006, 10:10

La realització del programa no va estar a l'altura de l'esdeveniment.

Anau ben torts

Comtemal | 03/08/2006, 17:06

Pot ser sia fruit de l'endogàmia o del vent de tramuntana el que us faci veure les coses d'una manera molt distinta a la realitat. Les festes dels moros i cristians són un cult a l'alcoolisme i al masclisme, deixau de mirar-vos el meluc i reconeixeu que aquestes festes només serveixen perque un grup nombrós de joves, de no tant joves i de massa joves juguin a "batalletes", la majoria d'ells gats com una sopa mentre que les dones (hi tenen proibit altre paper que no sia rebre les besades dels participants) i foranis (aquests no hi poden participar, tal com va dir a una entrevista a un diari el flamant batle escollit per eliminació dins de les seves files dretanes) els observin. Per aixó el meu consell és que els qui no sou d'aquest poble hi aneu una vegada a veure aquesta bacanal i segurament ja no tenfreu ganes de tornar-hi. Apreneu pollencins de les festes de Sant Joan de Ciutadella, de la Beata de Santa Margalida, de Sant Antoni de Sa Pobla, i de tantes festes de les nostres illes, on es respecta la tradició i se integra al visitant, animant-lo a participar, no com a la vostra que la teniu montada per ser vosaltres (homes) el centre d'atenció al manco per una vegada a l'any. Pollencins, teniu molt que aprendre, massa crec jo.

Anem a veure Comtemal

Animalista Convencido | 04/08/2006, 16:50

Això es duu dintre i aquí ningú juga a les batelletes i quan Joan Mas crida, sempre veus colque llàgrimeta. Dolents exemples poses com festes integradores, Sant Joan de Menorca si no ets de bona família no pots fer de "caixer" i el "ginet" no engata, tampoc veig moltes dones als peus dels cavalls . A Sa Pobla per Sant Antoni han traspassat la festa al carrer per Sant Sebastià perquè hi ha massa gent externa per la mit bruixa, una vegada més es posa de manifest que si no ets de Pollença, tot just veus això, alcohol i "batalletas". I si no poden participar els foranis és per culpa de la pòlissa de assegurança que no et cobreix en cas d'accident si no estàs empadronat o nascut a Pollença.

Tranquils pollencins

Xesc | 07/08/2006, 06:30

Tranquils pollencins, jo som solleric i a nostros també s´ens critica per l´alcohol, els que no entenen rès sols es queden amb els aspectes negatius, que per altra banda hi són com a totes les altres festes de tot arreu. Per ventura es enveja de no tenir unes festes que cohesionen a tot un poble i que li donen l´esperit del que són, una pinya que lluita sensa escletjes per a sobreviure i s´enfronta sensa por als atacs exteriors.

Re: La Patrona de Pollença

lau antisystem | 19/12/2006, 16:18

lo que li pasa a n'akest tipo es que al seu poble no fan res..y com ke no coneix a cap pollenci no ha pogut participar a la nostra festa y se mor de enveja de fer les nostra batallete..realment hem d'asumir ke es un poc jugar a batalletes com a nins pero darrera tambe hiha tot un sentiment.. pero esta clar ke disfrutam de vestirnos de beure y de jugar.. pero no es fer res mal fet.. a casi totes les festes patronals d'españa y de fora pasa el mateix..tomatina, san fermin, san juan la gent va cega i va de festa
i a part estima el seu poble i la seva tradicio
comtemal has kedat ben mal beneit

MOROS I CRISTIANS

Torreta | 12/06/2007, 13:18

Comptemal !!! procura no tornar per aquí!! perque te posarem madur, puta lloro!!
Abans de xerrar de la festa,
t'has de documentar un poquet
perque aqui les dones es vesteixen de cristianes i desenvolupen el seu paper.
Si vens poset una camiseta que diqui comptemal i sabrem qui ets!! Jo som en Torreta.

Moros i cristians

Francina | 13/07/2007, 09:11

A jo com a pollensina que som me molesta molt que els de fora pobla etiquetetgin la Patrona com a una festa alcoholica ja que per els pollencins es una barreja de sentiments i emocions que no sempre te el perque aacompanyada de gateres.
I aqui no li agradi que no vengui :).
Molts d'anys i bones festes per a tots

MOROS I CRITIANS

Juana maria | 20/07/2007, 10:19

Sea dese pollensi/na per sentir la nostra festa tal com es, una esplosio de sentiments,emocions; senti el cor batega en forsa cuan sentim la tonada inconfundible de L´AUBORADA cuant dia 2 d,Agost da las 5 de la matinada despunta el dia mes solenne del any.

Moros i Cristians

nerei | 21/07/2007, 12:35

jo som una externa que s'ha de casar amb un pollencí, i desde la primera patrona aquest poble m'ha acollit, a la primera patrona ja em varen deixar una camia de cristiana i vaig sentir i veure el crit d'en joan mas des d'un lloc privilegiat. aquestes festes m'encanten per la unió de tot un poble, i al meu parer, són sens cap dubte les millors de les illes. si altres externs no tenen aquesta sort, que no parlin del que no coneixen, i si no coneixen res val més que callin que per a dir dois ja n'hi ha molts pel món. a i una altra cosa, les festes de sant joan també m'encanten, però aquestes sí que són totalment masclistes ja que no han volgut evolucionar com les de la resta de menorca, integrant la dona, en canvi a pollença es recorda un dia, i un fet, i si no hi havia dones pirates en aquell dia i en aquell fet no podem tornar enrera i canviar el passat. nerei.

no vull criticar

menorkina | 28/07/2007, 10:32

no vull dir k no siguin les millors festes de balears, pero k importa k u siguin o k no u siguin ens tenim k enfronta per akesta rao? jo deman respecte per totes i kualsevol festa baleaar. tenim k respectar les tradicions de les nostres illes i no ens tenim k enfronta entre nosaltres. a vusaltres vus agrada k diguin k son les millors festes de balears ido fes el k vols k et vaigin. nkara k no sigui veritat. jo deman k siguem tots amics pk si x cada tonteria cm akesta ens tenim k enfada ningu tindria amics. k tingueu bones festes !!!!

PATRONA

mima | 03/08/2007, 22:47

k voleu ke vos digui, la patrona es y sepre sera per noltros u pollençins lo millor k mos poguem trobar...i si akest kapullo diu aixo sera perke ...vaia, n se perke,alomillor es un gilipolles. pollensins varem neixer i pollensins morirem, pasara la vida sencera , pero noltros ens seguirem emocionant, plorant, riguen i per supost BEGUENT fins al darrr dia de la nostra vida, ja k la nostra MARE DE DEU DEL ANGELS l'unic que fa es donarmos permis per pasarnoso be com ningu o pot fer a nakest dia, i magradria donar gracis a tots akells k sent pollensins o no ens an defansat davant akest pobre estupid, pero vaia...un entre 10.000 n se nota...i k vols ke te digui pero ja kom diu la mateixa canço......qui un pic te veu JA NO TOBLIDA MAI MES...
POLLENSA, PATRONA..no te paraules, simplement si de alguna cosa estic ben orgullosa es de ser pollensina...
visca POLLENÇA, LA PATRONA, i va per tu (comtemal) VISCA EL MESCLAT LES HERBES I SOBRETOOOOT LA POMADETAAAAA!!!!!!!! i lañ ke ve en vers de tornar per aki, desviet i vesten a la merda k alla amb un poc de sort t'acolliran millor...

patroa tambe

mima | 03/08/2007, 22:49

en teoria volia comentar un pok sobre pollensa i tal , pero akest io ma enrebiat axi k tornare, me botare el seu komentari i ja explikarem un poket

patrona batuadeeu

dia | 05/08/2007, 09:44

la patrona molaaa

Patrona

Abdreu Segura (Teo) | 05/08/2007, 21:05

Vegh que sa creat una confrontacio amb un comentari que a dexat un extern del poble, jo com a opllenci visc aquesta festa amb emocio i sentiment i es ver que tamb beg i vagh d festa xro cuant vegh q son le s5 del mati corr a la plaça x sentir la tonada de l'Alborada un canso i un moment que esper tot lany kja que el sentiment que sent en aquell moment es indescriptible, despres ve el dia mes esperat de lany el dia dels moros y cristians, i a molt d'alcohol si, i jugam a batelletes si xro aquestes batelletes representen un fet un momnet de la historia del nostre poble i si es ver els externs no poden participar per cupa del seguro de l'ajuntament que no els cubreix, xro igualment i participen i ningu els fa fora, mentres no destorbin no molesten i son un mes dins la festa.

Are si encare tens raons per criticar pos diles i ja te les contestare.

Visca la Patrona y Visca Pollença.

patroneta

...som pollençina... | 06/08/2007, 13:42

Simplement inolvidable vaya, tens tota la rao, tots anam beguts, pero som els primers ke respetam els momentsm es a di k a les 5 tots u pollensins som alla, ben calladets esperant sentir l'alborada, k sense dubte ens fa posar la pell de gallina, els ulls plorosos i a l'hora de aplaudir ens surt tota la força de dedins,pero be, si per aixo es, per aplaudir, simplement dic ke som capaç de xaparme la ma, i el dia del moros n es batalleta, simlpement es pur sentiment ja ke o feim amb la mes bona intencio recordar el millor fet de la historia...Estim la PATRONA tant com a mamare i monpare ja ke ella tambe em dona forces per viure...

POLLENÇA sens dubte la millor...(meva opinio)

molt dayns

Carmiña 17 | 25/09/2007, 07:24

soy una pollençina pero residente en otro lugar, este año me perdi las fiestas de la patrona... espero que todoaya ido con normalidad. es una fiesta mui linda pero un poco peligrosa a la vez!!! espero poder estar ahi para el año que viene y poder disfrutar un año mas!!! un saludo desde GALICIA a tots los pollençines!!! estim molt la patrona!!!! dew!!!

patrona

patriota | 07/07/2008, 13:53

i jo k me ne agut danar x k no trobava feina i no men recort si ara visc a palma encara puk participar kom a moro enguany k puk.X k ni avia molts k m deien k m empadornes a palma pero no vui x k jo m sent orgullos de dir k som pollenci digueu-me coses xfavor

Convergència per les illes

rostit | 07/08/2013, 02:25

Com bé va dir el batlle únicament es poden vestir els residents a Pollença majors de 16 anys, però malauradament es vesteix molta gent de fora poble.

Un respecte per tots els pollencins que es boten aquests de Convergència per aplegar gats, com és en Melià, en Toni Amengual, en Joan Carles Verd, etc..etc.. que NO son de Pollença i que a damunt representen un partit. El que haurien de fer es respectar les festes del nostre poble i que disfrutin les dels seus respectius pobles!!

Можем собрать для Вас контакты только Ваших потенциальных клиентов несколько десятков тысяч в течение суток Skype: rwer.wqerq

BoveBispExope | 26/12/2013, 03:26

Можем собрать для Вас контакты только Ваших потенциальных клиентов несколько десятков тысяч в течение суток Skype: rwer.wqerq

Можем собрать для Вас контакты только Ваших потенциальных клиентов несколько десятков тысяч в течение суток Skype: rwer.wqerq

BoveBispExope | 26/12/2013, 03:27

Можем собрать для Вас контакты только Ваших потенциальных клиентов несколько десятков тысяч в течение суток Skype: rwer.wqerq

Можем собрать для Вас контакты только Ваших потенциальных клиентов несколько десятков тысяч в течение суток Skype: rwer.wqerq

BoveBispExope | 26/12/2013, 03:27

Можем собрать для Вас контакты только Ваших потенциальных клиентов несколько десятков тысяч в течение суток Skype: rwer.wqerq

Можем собрать для Вас контакты только Ваших потенциальных клиентов несколько десятков тысяч в течение суток Skype: rwer.wqerq

BoveBispExope | 26/12/2013, 03:27

Можем собрать для Вас контакты только Ваших потенциальных клиентов несколько десятков тысяч в течение суток Skype: rwer.wqerq

Можем собрать для Вас контакты только Ваших потенциальных клиентов несколько десятков тысяч в течение суток Skype: rwer.wqerq

BoveBispExope | 26/12/2013, 03:27

Можем собрать для Вас контакты только Ваших потенциальных клиентов несколько десятков тысяч в течение суток Skype: rwer.wqerq

Можем собрать для Вас контакты только Ваших потенциальных клиентов несколько десятков тысяч в течение суток Skype: prodawez389

BoveBispExope | 26/12/2013, 16:15

Можем собрать для Вас контакты только Ваших потенциальных клиентов несколько десятков тысяч в течение суток Skype: prodawez389

Можем собрать для Вас контакты только Ваших потенциальных клиентов несколько десятков тысяч в течение суток Skype: prodawez389

BoveBispExope | 30/12/2013, 14:00

Можем собрать для Вас контакты только Ваших потенциальных клиентов несколько десятков тысяч в течение суток Skype: prodawez389

Можем собрать для Вас контакты только Ваших потенциальных клиентов несколько десятков тысяч в течение суток Skype: prodawez389

BoveBispExope | 31/12/2013, 05:20

Можем собрать для Вас контакты только Ваших потенциальных клиентов несколько десятков тысяч в течение суток Skype: prodawez389

Можем собрать для Вас контакты только Ваших потенциальных клиентов несколько десятков тысяч в течение суток Skype: prodawez389 ICQ: 6288862

IngennyNonNof | 07/01/2014, 06:34

Можем собрать для Вас контакты только Ваших потенциальных клиентов несколько десятков тысяч в течение суток Skype: prodawez389 ICQ: 6288862

Moжeм coбpать для Ваc пo интepнет koнтаkты тoлbкo Baших потенциaлbныx клиeнтoв нeсkолbкo деcятков тысяч в тeчeние cуток Email: TsererinTserenchik@gmail.com

dremSeewadoff | 10/01/2014, 20:59

Moжем сoбрaть для Вaс по интepнет koнтаkты толbkо Вашиx пoтeнциалbныx kлиентов нeсkoлbко дecятков тыcяч в течениe cyтоk ICQ: 6288862

Мoжeм сoбрaть для Вaс по интернeт koнтaкты тoлbkо Baшиx потeнциaльных клиентов нecколbko деcятkов тыcяч в тeчeниe cутoк Email: TsererinTserenchik@gmail.com ICQ: 6288862

dremSeewadoff | 12/01/2014, 23:57

Можем собpать для Ваc по интернет кoнтакты тoлbko Ваших пoтeнциалbныx kлиентов нeckoлbkо десятков тыcяч в течeние суток Email: TsererinTserenchik@gmail.com ICQ: 6288862

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb