Animalista convencido

Diario de un animalista convencido, defensor de los derechos de los animales y para su desgracia declarado "Persona non grata en la Ilustre Villa de Tordesillas"

Fracàs escolar, qüestió de “kultura”.

ea6adk | 19 Novembre, 2006 14:54

Cada "x" temps, els rotatius de les nostres illes ens obsequien amb un article sobre el fracàs escolar, seria molt fàcil donar la culpa al creixement de la immigració, però aquest problema no és d'importació i ve des de molt lluny.

Avui, tinc 42 anys, encara record a la fi dels 70 i principis dels 80, quan acabava el curs escolar al juny, a l'endemà ja es veien els nins de 13, 14 i 15 anys, darrere les barres dels bars i cuines dels hotels, el motiu segons els nostres pares perquè no estiguéssim tot el dia en el carrer durant les nostres més que merescudes vacances d'estiu.

És veritat que no havia ni cursets d'estiu, ni gens de les activitats estivals d'avui dia, però l'estiu per als petits mallorquins era més que onerós.

Aquest panorama i amb el monocultiu turístic de la nostra illa, feien un "cocktail" explosiu que avui dia encara perdura, perquè qui se "escalfarà" el cap estudiant empresarials per posar un exemple, si en una cadena hotelera "el perolas" (amb tots els respectes) guanya el doble que el comptable, i amb 16 anys ja hi ha joves que duen la safata i manegen el ganivet de cuina com veritables experts.

Creo que hem de deixar ser nins als nins, i aconsellar-los que com es diu en castellà "EL SABER NO OCUPA LUGAR", encara que a nosaltres els pares ens costi diners, i animar-los que acabin els seus estudis.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb